Lillajulen som fick ett mörkt och dystert slut

Jag funderade länge om jag skulle skriva något om detta eller helt enkelt låta bli, men känner att jag ändå måste få skriva några rader om denna tragiska händelse jag fick uppleva på håll igår. 

Det är inte ofta vi går ut, sambon och jag. Men igår gick vi ut med några vänner för att fira lillajul, medan barnen i sin tur fick ha egentid hos mommo.

Ute på nattklubben var det en hel del folk, och vi köade vid baren med en väninna, då jag känner en duns i ryggen. Vi upptäcker att det är några karlar som uppenbarligen har något otalt.

Vi får våra drinkar och går till en lite lugnare del av nattklubben, lägger på lite musik i jukeboxen och sätter oss i ett bord med fönsterplats. Där ser vi att slagsmålet tydligen förflyttats utomhus, och hör sedan en duns i fönstret. En som tydligen åkt in i fönstret med huvudet före.

Vi följde lite sporadiskt med vad som hände ute på gatan mellan våra diskussioner vi förde. Vi såg upprörda människor, en kvinna som försökte prata med en man som tydligt var arg. Det var så mycket folk ute så man kunde inte uppfatta vad som egentligen var på gång.

Steg upp från bordet en stund, och då jag väl kom tillbaka upptäckte vi att det nu kommit en ambulans samt polisbil på plats. Min spontana reaktion var att någon säkert plåstras lite om, och att situationen var under kontroll i detta skede.

Vi förflyttar oss till dansgolvet och dansar resten av kvällen, och då det blir stängningsdags går vi ut. Till vår förvåning får vi se att ambulansen fortfarande är kvar, över en timme senare, och att ytterligare två polisbilar uppenbarat sig. Vi förstår att det nu är något allvarligt på gång.

Vi får sedan syn på det vita lakanet. Och vi ser att en människa är täckt med det. Någon har inte klarat sig. 

Denna stämning och känsla var ofattbar. Poliser som går runt och frågar folk om information. Alla polisbilar och det där lakanet. Jag kan fortfarande se det på näthinnan.

Efter en dylik situation får man igen ett slag i magen och en påminnelse om hur skört livet är. Man är ute och festar och har roligt och så slutar hela kvällen i en mörk tragedi.

Enligt media har det varit frågan om flera människors inblandning, dvs ett större slagsmål. Ena parten finländare, andra parten utlänningar. Påpekas bör att det inte var fråga om aylsökande. Även om det känns dumt att man måste poängtera det överhuvudtaget. Men jag är trött på allt svartmålande av asylsökande, så därför detta klargörande.

Hela situationen kändes som på film. Overklighet. Att detta händer i vår lilla stad, och jag befann mig så nära något så fruktansvärt. Det är bara så tragiskt, och så synd. Så onödigt.

Hoppas rättvisan vinner. 

Edit kl 21.24: vill ännu påpeka att personerna som var inblandade i bråket alla är okända för mig, dvs inga bekanta som varit delaktiga.

Bilden har inget med händelsen att göra. Den är från Alla Helgonsdagen för något år sedan. 

Annonser

8 reaktioner på ”Lillajulen som fick ett mörkt och dystert slut

 1. Usch sånt vill man inte vara med om! Bråk är väl ok, men att någon ska dö på grund av slagsmål är ju sinnes! I Pargas..eller nån annastans för den delen. Hoppas de kommer inför rätta snarast fast det tar inte tillbaka ett liv förstås 😦

  Hoppas du kommer på andra tankar!

  1. Tack Nadia! Man blir lite skärrad då det händer så nära inpå. Detta är ju något man bara ser på tv, tycker man. Funderar mycket på hur mångas liv som drabbats av denna händelse, usch. 😞

 2. Tänkte på dig igår då jag läste nyheten, kom ihåg att jag hade sett att du skulle ut på kvällen. Tragiskt o obehagligt… Kram på dig ❤️

 3. Det är så hemskt och ledsamt fast man ej känner de som varit delaktiga. Synd om dens nära och kära som miste sin kära 😦 , tänker sjölv mycket nu att ifall den döda hade barn, han togs mycket mycket snabbt från dem 😦 det är förståss säkert sådant man reagerar på extra mycket när man själv har barn . och synd också om deras anhöriga som Gjort detta. Inte för att det säkert skulle vara lättare någon annan gång , men kan inte låta bli att tänka att ennu I jule tid 😦
  Kram till dig rebecka ❤

 4. Usch vad obehagligt! Man blir både arg och rädd, fruktansvärt att sådant här kan hända!
  Hoppas du mår bättre och har kommit på andra tankar ❤ Kramen*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s