Första ljusbehandlingen

Som jag skrev tidigare idag hade jag ju tid till hudläkare idag eftermiddag. Jag blev väl bemött, och läkaren konsulterade även hudspecialisten, eftersom mitt hårbotten är ganska illa däran. Det vätskar och kliar och har knappast någonsin varit i så dåligt skick som idag.

Nu fick jag hem med mig antibiotikakur, och en kortisonkur som jag alltså tar invärtes liksom antibiotikakuren. Dessutom tog de ett prov på mitt hårbotten, för att utesluta bakterier eller virus. Det provsvaret vet jag inte när som är klart. Då mitt hårbotten lite lugnat sig, får jag ännu smörja mitt hårbotten med Locoid Crelo, i kurform. Som schampo får jag nu använda Humektan, som alltså är en bassalva, men i lite lösare form.

Nu är alltså planen den, att jag till först ska få hårbottnet i skick, och så är fortfarande ljusbehandlingen aktuell för mig. Mot våren kommer troligen ett allergitest att göras, men nu då huden är i så dåligt skick är provsvaren inte tillförlitliga.

Efter läkarbesöket fick jag ännu gå och prata med en skötare, som bokade in mina ljusbehandlingstider. Döm till min förvåning fick jag redan tid till idag, så ljusbehandlingen började fortare än jag anat!

Själva ljusbehandlingen var fortare än kvickt över, eftersom behandlingstiden endast var 22 sekunder första gången. Tiden förlängs efter varje gång.

Jag fick alltså klä av mig i ett omklädningsrum, varefter jag fick en duschmössa på huvudet för att skydda mitt såriga huvud, en visir över ansiktet och skyddsglasögon. Därefter hänvisades jag till ljusbehandlingsboxen. Boxen i sig liknade egentligen ett duschskåp.

I den stod jag alltså 22 sekunder, och sedan var det klart. Det kändes lite varmt under behandlingstiden, men annars inget speciellt. Till slut smorde skötaren in mig i kortison på mina utslag, och så var hela proceduren klar!

Första gångerna märker man troligen ingen skillnad, men efter ca 5 gånger kanske man börjar få hjälp. Oberoende känns det skönt att ha kommit ett steg framåt i tillfrisknandet! 15 gånger ska jag nu allt som allt gå på behandling, dvs tre gånger i veckan. Inkommande onsdag och fredag ska jag nästa gång, kl 7.15. Huh, man får stiga tidigt upp för att komma iväg i tid!

Dagen avslutade jag med lunch på en italiensk lunchplats tillsammans med sambon.

Manchégosallad
Manchégosallad
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s