Internationella kvinnodagen

På söndag är det internationella kvinnodagen. Det har vi firat i förskott på mitt jobb med att bl.a hålla en modevisning för våra äldre. 

Det brukar näst intill vara tradition att vi uppmärksammar kvinnodagen med att hålla en modevisning på jobbet samt att läsa t.ex. Om kvinnor förr och nu.  För den som inte visste jobbar jag alltså på en dagcentral för personer med minnessjukdomar. 

Det intressanta är att få lyssna då de äldre berättar om vardagen som de såg då de var unga. Helt ofattbart hur mycket förändring det egentligen skett på säg 50 år. 

Modevisningen är ett sätt att bjuda på sig själv, föra med lite good feeling, och förgylla vardagen litegrann. Många av våra damer har varit modemedvetna i tiderna, och som tycker om små saker som dessa. Och ärligt talat, är det rätt så roligt för oss i personalen också. Få klä upp sig och mannekänga runt för tindrande ögon och leende läppar. Ja, det är roligt. Som prick på i fick dessutom hela personalen varsin överraskningsros av vår taxichaufför! Det var en fin överraskning! 

Trevlig kvinnodag säger jag redan nu! Och en riktigt skön fortsättning på fredagen. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s