Möhippan

Jag lovade för evigheter sedan att jag skulle skriva om möhippan vi ordnade för vår vän Heléne. Pga förkylningar har det blivit en ofrivillig dröjning, men här kommer inlägget nu. Bättre sent än aldrig, right?

Har alltså varit asförkyld, och varit sjukledig hela veckan. Det var en långdragen sjuka, som drabbade hela vår familj. Senast idag besökte sonen doktorn, för att kolla ifall det är öroninflammation på gång då han hostar så mycket. Öronen var friska tillsvidare.

Men nu till möhippan. 

Den ordnade vi alltså i slutet av januari. Bruden blev lurad och kidnappad, och så fick det hela börja hemma hos oss, där hela ivriga möhippegänget väntade på henne. Vi började med att äta en god brunch tillsammans, som alla bidragit till på sätt eller annat. Det fanns så mycket mat så bordet nästan dignade.

surprise

image1-2 kopio 2

Vi åt så vi pöste, och skålade med skumvin däremellan. Bruden fick klä på sig både brudslöja och ett ”bride to be”-missband, dagen till ära.

Sedan var det dags för första uppdraget för den kommande bruden. Hon skulle nämligen besöka vårt studiorum nere i källaren, och banda in en låt, närmare sagt Tusen och en natt, av Charlotte Perelli. Medan Heléne sjöng nere i källaren medan min sambo skötte tekniken, passade vi andra på att fortsätta mingla och dricka skumvin.
pannacotta
brudslöjan

Några andra lekar hann vi också med innan det var dags att bege sig vidare.

Vi hade bokat bastu-utrymmet i bowlinghallen Kasirata samt några bowlingbanor för kvällen. Då vi kom fram fick bruden ganska tvärt ta del av brudbastu, eftersom följande programpunkt hade bokats in för henne, nämligen fotvård. Håret fick hon också fixat eftersom det råkade finnas två frissor i vårt möhippegäng, och fin blev hela blivande bruden!

Då alla gjort sig festfina var det dags för mat – igen! Vi hade beställt genom bowlinghallen Tex-Mexmiddag, och det passade fint efter att ha njutit en och annan förfriskning under dagens lopp.

Efter maten hann vi ännu bowla en stund innan vi fortsatte i partyvimlet.
bridetobe
Festen fortsatte in på småtimmarna, och jag tror att jag vågar säga att vi alla, inklusive bruden, var nöjda med kvällen. Det var passligt lugnt, inget onödigt spring eller stress med tidtabell.

Nu ser vi framemot bröllopet, som går av stapeln på Alla Hjärtansdag. Det kommer att bli ett vackert vinterbröllop, det är jag säker på!

(Och jag ska första gången agera bröllopsfotograf, så detta känns väldigt pirrigt. Om inte brudparet hinner ändra sig, förstås. 😉 )

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s