Barnfestival och städdag

Veckoslutet har gått i ett huj. Just var det fredag, och nu är det redan söndagkväll.

Igår åkte vi till Åbo för att delta i barnfestivalen Ipanahipat som ordnades i Logomo. Vi och ca 4000 andra besökte detta event, och barnen var nöjda. De fick hoppa i hoppslott, testa på olika cirkusredskap, lyssna på konsert med Mimi och Kuku som är kända från Lilla Tvåan (Pikku Kakkonen), prova på boxning, bowling, friidrott, rita, ja nästan allt mellan himmel och jord. På plats fanns en massa företag som marknadsförde sina produkter, och föreningar och teatrar, musikskolor och så vidare, berättade om deras verksamhet.

Avslutningsvis lyssnade vi på ett band som spelade många låtar från de finska albumen Ipanapa. På de albumen sjunger alltså kända finska artister nyskrivna barnsånger, som även funkar hos vuxna. 😉 våra barn har lyssnat jättemycket på dessa skivor, det är nästan de enda skivorna som har barnlåtar på som de lyssnar på faktiskt.

Från klockan 12 till 17 spenderade vi dagen i Logomo. En massa andra konserter och uppträdanden missade vi, eftersom tiden helt enkelt inte räckte till. Dessutom var det ganska långa köer eftersom där var så mycket folk. En liten paus hade vi också, där vi fick njuta av familjebrunch som fanns i Kitchen-restaurangen i samma byggnad.
Ett lyckat event som hela vår familj var nöjda med.

Videon på barnens favoritlåt från Ipanapa Rap- skivan.

Den här dagen har sedan gått i städandets tecken. Dotten hade absolut ingen lust att städa, vilket hon sällan har, men på nåt vis fick vi henne ändå att bli ivrig. Det hela slutade med att hon både dammsög och tvättade golvet i kökey. Faktum är att hon blev så ivrig att hon ännu erbjöd sig att gå butiken och handla, vilket passade mig bra eftersom det var några saker som fattades här hemma. Efter att hon kom hem hann hon ännu baka en supergod Idiot-kaka till kvällen då vi skulle få besök. Så från att inte vilja göra något blev en hel del gjort i alla fall.

Sonen deltog också i städningen, vilket han oftast gör mer än gärna. Han är totalt motsatsen till sin syster. Han är alltid ivrig på att jobba, som han själv kallar det, och har långt tålamod då det gäller att städa eller fixa.
I somras var hans stora projekt att hjälpa sin mommo med att kärra ved till vedlidret. I timmar kunde han fylla sin lilla skottkärra och skuffa den till vedlidret dit klabbarna skulle lastas. Förra veckan skottade han hela vår gård ensam, och tog det självmant som sitt projekt. Han är en riktig arbetsmyra, vår 5-åring.
Idag städade och dammsög han vårt vardagsrum, hackade is ute på gården, tömde diskmaskinen och vispade grädde till kakan som hans syster bakat.

Båda barnen har fått mycket beröm idag och som lön för mödan fick barnen leka med sina kompisar som kom på besök för några timmar på kvällen.

Det var ganska trötta men lyckliga barn som jag bäddade ner idag kväll. Sonen somnade direkt efter sagan, och dottern var inte heller sen med att dra timmerstockar. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s