Julgatsöppning & julverkstad part 1.

Gårdagen var en händelserik dag. Vi hade program från morgon till kväll. Efter Tinjas golflektion styrde vi våra steg mot Pargas centrum och till den officiella julgatsöppningen. Dottern fick ansiktsmålning och så fick hon hälsa på julgubben med sin gumma. Mathéo däremot är alltid lite försiktig i sådana situationer, så han nöjde sig med att se på avstånd.

IMG_1911-0.JPG
Besökte inredningsaffären Tre små rum där vi möttes av bloggarna Camilla och Ninette som sålde och signerade deras gemensamma pyssel- och inspirationsbok Tedags hos tant Ninette. Jag köpte mig såklart ett signerat ex. 🙂

IMG_1928.JPG
Efter den officiella julgatsöppningen var det dags för följande programpunkt. För andra året i rad deltar vi med barnen i Väståbolands Medborgarinstituts julverkstad. Där får man pyssla i timmarna fem i olika verkstäder, alla med jultema, förstås.
Kan inte komma på något mycket mer avkopplande än att tillsammans med barnen i lugn och ro få pyssla och få inspiration. Att man dessutom slipper städandet efteråt är ju också ett bonus!
Barnen orkade alla fem timmar, och speciellt dottern susade på från verkstad till verkstad mer eller mindre självständigt. Jag betalade materialen mellan varven, och så var hon på gång igen. Hon var helt enkelt i sitt element.
Väljer att dela upp inlägget i två om julverkstaden, eftersom jag hade ganska många bilder att lägga upp. Håll koll på del två, och njut av dessa bilder så länge.

IMG_1913.JPG

IMG_1914.JPG

IMG_1916.JPG

IMG_1915.JPG

IMG_1917.JPG
Sonen var duktig på att göra tändrosor. 20 st följde med oss hem.

IMG_1929.JPG
På plats fanns även en hörna för julkortstillverkning där man fick sätta sprätt på kreativiteten och pyssla julkort enligt smak och tycke. Där trivdes barnen långa stunder, liksom vid dekorering av pepparkakor.

Mer om julverkstaden i nästa inlägg. 😊

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s