Lyxkvällsmål: Rabarberkräm & Scones

image

 

image

image

image

Ikväll lyxade vi till det lite vid kvällsmålet. Kokade en rabarberkräm som vi åt med en klick vispgrädde. Dessutom bakade jag scones. Hade tänkt baka redan imorse, men då vi hade mjölken slut så lämnade jag det tills ikväll istället.

Jag tog Annas kakbok till hjälp, som så många gånger förr. Kan rekommendera den kakboken, där finns mycket användbara recept på både det ena och det andra.

Till 16 bitar scones, dvs 4 stora scones behövs:

7 dl vetemjöl

1 tsk salt

3 tsk bakpulver

100g mjukt margarin

3 dl mjölk

Alla de torra ingredienserna blandas med det mjuka margarinet ( med fingertopparna), och sedan blandas mjölken snabbt i med en trägaffel. Degen delas sedan i fyra delar, och varje del görs till en rund boll. Platta lite till varje boll ( lönar sig att mjöla både bakbord och händer) och lägg på plåt. Det ryms två scones per plåt. Skåra dem korsvis med en mjölad kniv, på så vis ör det lättare att bryta dem till bitar.

Grädda dem i mitten av ugnen i 250 grader, i 10-11 min. Serveras nygräddade.

Mums!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s