Inskolning

På måndag börjar barnen på nytt dagis. Denna vecka har sonen mjukstartat med inskolning och fått bekanta sig i lugn och ro med den nya omgivningen.

Ute på dagisgården

Sonen är till sin natur lite försiktig och iakttagande då det gäller nya situationer och människor. Att han dessutom för första gången ska börja i en dagisgrupp utan att ha storasyster med sig är också en ny spännande sak. Därför har vi valt att börja dagis i lugn och ro, med hembesök av hans egenvårdare och inskolning innebärande någon timme lek på plats och ställe innan han på måndag börjar ”på riktigt”. Idag har vi paus, men imorgon ska vi igen på dagisbesök. Då är det tänkt att jag för en stund ska gå bort ”på ärenden” så han får prova på att vara ensam på dagis.

Första dagen var han väldigt försiktig, men redan andra dagen hade han smält så pass mycket att han till och med vågade ta kontakt med personalen – utan att jag behövde vara bredvid. Dessutom har han tur då en pojke från hans tidigare dagis också ska börja i hans nya dagisgrupp. Honom lekte han med igår, och det var roligt att se att han på så kort tid börjar känna sig mer och mer hemma där. Få se hur det går imorgon då han får vara en stund ensam och leka. Troligen går det riktigt bra. 🙂

Dottern börjar förskolan i samma hus, hon var redan på våren och bekantade sig med sin nya grupp.

På dagisgården

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s