Mormors hemliga recept

Förra veckoslutet spenderade vi mycket utomhus. Så mycket, att tiden bara rann iväg och vi fick kombinera middag och kvällsmål en kväll. Vi bestämde oss för att göra våfflor.

Det är ganska sällan vi gör våfflor hos oss, plättar gör vi nästan oftare, även om det också är ganska sällan. I frysen har vi äppelmos som vi brukar ta fram just till dessa tillfällen då det ska bli plättkalas. Men nu kom jag plötsligt ihåg att jag i Wien köpte en burk sylt, med rosenkvitten och krusbär, som jag tänkte att kunde passa till våfflorna. Och oj vilken god sylt det var! Det är så gott med krusbär.

Ifjol köpte vi en krusbärsbuske (röd) och väntar med spänning om det kommer några bär i år på den. Än är den ju ganska så liten, så man får väl vara glad om man får avnjuta 5 bär på hela säsongen. Men sen då den börjar bli större och ger mer frukt, ska jag minsann göra krusbärssylt på bären! 🙂
Synd nog är denna sylt med mormors hemliga recept inte så lätta att få tag i eftersom man kanske inte så ofta rör sig i Wien-trakterna. Måste väl beställa några burkar med brorsan då han kommer till Finland i sommar. 😉

Omas

 

Våfflor med sylt

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s