Utelivet fortsätter på Ängsvalla

Idag har vi fortsatt med trädgårdsarbetet på gården. En och annan överraskning dök upp på vägen också.

Solen har lyst hela dagen idag, och förstås passade vi på att fortsätta att greja i trädgården. Sambon gjorde flis av kvistar, barnen cyklade och jag tog mig an hallonsnåret.
Vi har ett hallonsnår som egentligen ligger lite utanför vår tomt. Eller själva marken hör nog till vår tomt, men vi har inte löst ut den ännu. Vi brukar trots det klippa gräset om somrarna där, och eftersom det växer så fina hallon där så sköter vi mer än gärna om buskarna. Tidigare år kanske dessa buskar fallit lite i glömska, men nu friserade jag dem riktigt ordenligt, för de var i ganska dåligt skick. Nu hoppas jag ändå att det blir några hallon i år trots att jag gick lite vild med sekatören. Åtminstone kommer man lättare åt alla buskarna nu då de sitter lite glesare.
Plötsligt då jag krattade mellan buskarna såg jag en slemboll som rullade på marken. Hoppade till och gav till ett litet skri, tills jag märkte att det var Herr och Fru Groda jag störde – mitt i deras kärleksförklaringar. Bad så hemskt mycket om ursäkt och fortsatte sedan kratta lite runt omkring dem istället. Men gud vad rädd jag blev till en början. Hann redan fantisera om att det var en orm jag såg…

Grodorna Boll

 

Herr o Fru Groda

 

Eftersom jag ändå hade tagit kameran fram för att fota grodorna, prövade jag mitt Tamron objekt (70-300mm) ute i trädgården. Passade på att fota en humla som hade brådis med att samla nektar från våra krokusar. Det har verkligen blivit fart på naturen nu märker man, varje dag ser man någon nykomling som hör våren till. Om det sen är fåglar, insekter eller växter.

Humlan

Humlan2

 

På eftermiddagen lånade vi en släpkärra och körde bort kvistar och sådant till min mamma som bor på landet. Där brände vi sedan allt skräp tillsammans med min mamma och min mormor. Barnen fick stoja på ute med min mammas hundar, och så hjälpte de också med att kratta på min mammas gård. Efter vårt talko blev vi ännu bjudna på mat och kaffe hos min mamma. Tack tack 🙂

Jag såg också två svanar som flög förbi idag, men hade tyvärr ingen kamera tillgänglig just då, så fick ingen bild på dem.
Nu känns det fint att ha fått så mycket gjort under veckoslutet, men tillika känns det som om man gärna skulle fortsätta ännu då man väl kommit igång. Dessvärre kallar jobbet imorgon, så det får bli till eftermiddagen – om vädret tillåter.

Nu ska jag krypa en stund i soffan, innan det blir läggdags. Har tidig morgon imorgon.

Hoppas ni haft en lika fin dag som vi!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s