Köksbord, pysselbord – allt i ett.

Köket är husets hjärta, brukar man säga. Och det stämmer precis i vårt hus.

För det mesta spenderar vi tiden i köket. Detta beror väl främst på att vi har ett ganska rymligt kök. En av favorit möbeln i köket är vårt köksbord, med sina 2,5 metrar. Det bordet köpte vi för några år sedan av våra bekanta som ville bli av med det, och jag har inte ångrat det en sekund.
Vi gör så mycket mer kring det bordet än äter. Läsa tidningen, umgås med vänner, pyssla, jobba, blogga eller sitta framför datorn och slösurfa överlag. Eller bara diskutera med varandra. Allting händer kring vårt köksbord. Vi är så tokiga så vi brukar ganska ofta ha disco med barnen, och var annanstans än , just det, i köket.

Dessvärre kan det också synas spår efter bl.a. pyssel, teckningar som är på tork, målarburkar osv, men det är väl kanske charmen i det hela. Ikväll satt vi och sydde kring bordet med dottern.

Köksbordet

Stolarna har vi samlat lite härifrån och därifrån. Alla är gamla, den ena den andra olik. Några har vi målat vita, och några har vi tyckt att är så fina som de är med sin slitna yta. För det mesta är de lite huller om buller, som kan ses även på denna bild. Det är liv o rörelse hemma hos oss med en 3-åring och en 5-åring.

Bilden är tagen med min Iphone, därav ej bästa kvalitet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s