Resan till Wien

Nu ska jag äntligen börja skriva om vår resa till Wien. Det har kliat i fingrarna sedan vi var i Wien, men eftersom jag medvetet hade lämnat datorn hemma för att bara koppla av och ta det lugnt, har jag inte haft möjlighet förrän nu.

På torsdagen startade vi kl 09.30 mot Helsingfors flygfält. Barnen hade vi fört på dagis på morgonen, och efter att vi plockat undan det sista inför resan startade vi iväg. Det var soligt och vackert, och vägen var bar från snö. Perfekt väder både för att köra bil och för att lyfta upp semesterhumöret. Vi var i så god tid att vi också hann äta lunch på flygfältet. Det kostade skjortan (över 50 €) för två hamburgare och två öl. Rövarpriser. Speciellt då hamburgaren var torr och klyftpotatisen rå. Nå, nog om det.

Till vår överraskning träffade vi på sambons brors fru med son i terminalen – de skulle åka samma flyg som vi. Hur liten kan världen vara ibland? Vad är oddsen att av alla flyg det finns och alla dagar det finns på året, råkar vi åka med precis samma på samma dag. Det visade sig att hon egentligen hade varit på väg med ett direktflyg till Berlin, men att det hade inhiberats p.g.a Lufthansas flygstrejk. På kort varsel hade hon fått uppgifter om att hon hade fått plats med detta flyg. Och plötsligt står vi där framför henne vid vår gate. 🙂

Bekanta

Oturligt nog, började problemen redan i väntan på flyget från Helsingfors. Vi fick veta att planet hade tekniska problem, läckage i bromsarna, som krävde att ena hjulet behövde tas loss för att få problemet åtgärdat. Detta fick oss att bli en smula nervösa, eftersom detta skulle inverka i huruvida vi hinner till följande flyg från Frankfurt till Wien.

Vi hann inte med det flyget. Vi blev hänvisade att gå ut ur terminalen i Frankfurt, för att boka in ett annat flyg istället. Vi var på reservplatser med ett flyg som skulle avgå kl 18.00. Klockan var ca 17.00 då vi bokade flyget, och eftersom vi kommit ut från terminalen, betydde det att vi var tvungna att gå igenom säkerhetskontrollen ytterligare en gång.

Vilken kö det var. Vi köade och köade, och när vi äntligen kom fram till säkerhetskontrollen, och våra väskor, armband, rockar, bälten, spännen, alltsomkantjuta tagits bort, fördes sambon med till ett skilt rum för en extrakontroll av kamerablixten till min kamera. Vi funderade vad de var ute efter, och det visade sig att blixten skulle genomgå en kontroll för explosiva ämnen. Då detta gjorts och de visat grönt ljus till oss, och vi plockat på oss alla grejer igen, insåg vi att det tagit över 30 minuter i säkerhetskontrollen.

Vi var vid gate 1, och vi skulle ta oss till gate 32. Vi hade bråttom förstod vi, och vi fick fart på benen. Då vi passerade gate 29, hörde vi hur de ropade upp att alla passagerare till detta flyg skall infinna sig vid gate 32 nu. Turligt nog, hann vi i tid, och framför allt blev vi lättade då de meddelade att vi fått plats på flyget.

Så i Wien var vi äntligen framme, 2 timmar senare än beräknat. Nu kunde semestern börja.

Semestern

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s