Nostalgi

Här om dagen började vi prata med barnen om vilka program det numer visas i barnprogrammet Lilla Tvåan (Pikku Kakkonen). Jag har också tittat på Pikku Kakkonen som barn, vi hade inga svenska kanaler hemma då. Det var Pikku Kakkonen och ”Pulli Kuusi” (Puoli Kuusi = Halv sex) som gällde hemma hos oss.

Minns själv hur jag ääälskade den här korta filmsnutten där björnen i slutet säger: ”Varokaa heikkoa jäätä” (Akta svag is)

Den kom inte i varje Pikku Kakkonen-program, utan lite nu som då, och det kändes som en lottovinst då man råkade sitta vid TV:n då den visades. Blir ännu riktigt nostalgisk då jag hör musiken. Sambon kände också direkt igen musiken och började minnas, då jag visade denna för barnen.

Barnen vill nu se den varje kväll innan läggdags, för de tycker också det är något magiskt i den.

Men kan det vara sant, visas den inte längre på Pikku Kakkonen?

Har ni några speciella barnprogram ni minns från då ni var barn? 🙂

Annonser

4 reaktioner på ”Nostalgi

  1. Vad slow den var, och lång! Känns bekant det där med att det var en lottovinst om man råka se den här snutten!

    1. Javisst, och tänk hur mycket man förr satsade på ”riktiga” ljud med instrument. Som då man ser på Bamse – där om nånstans har de varit kreativa med instrumenten! Det var bättre förr… 😉

  2. Den har nog visats i vinter i Pikku Kakkonen. Vi har sett den ett par gånger med dottern, speciellt då i början av janurari då isarna började lägga sig 🙂 Hon diggar den också!

    1. OK! Ser inte så mycket på pikku kakkonen med barnen, eftersom det oftast är den tiden som jag lagar mat. Barnen kanske minns fel eller så har de helt enkelt missat den då den kommit 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s