Idag för tre år sedan

Ett år har gått igen, och man blir påmind om hur tacksam man får vara att vår son är frisk och mår bra.

För tre år sedan den 24.7 föddes han efter en till en början fint fortlöpande förlossning men som slutade med komplikationer. Killen hade svårt att komma ut i denna värld, och då han väl kom, var han livlös och blev tvungen att återupplivas. Jag minns ännu denna stund som igår, då jag ser hur läkare och barnmorskor springer ut med honom, och jag knappt hunnit se om det är en pojke eller flicka vi nyligen fått. Känslan av ovisshet var hemsk, hade babyn klarat sig eller inte?
Senare får vi informationen om att han återupplivats och att han haft krampanfall i två etapper. Han skickades till intensiven där han spenderade nära på en vecka. Varje dag kunde någon maskin eller slang kopplas bort, och han visade tecken på att bli en stark liten kille. Läkarna fick varje dag förundras över hur fint han återhämtade sig.
Innan vi åkte hem togs magnetröntgen eftersom epilepsi misstänktes. Medicinering fick han också mot epilepsi, men vi fick sluta tvärt med det efter att vi fått magnetröntgensvaren. Kramperna hade troligen förorsakats av syrebrist under förlossningen, men ingen tydlig ärrvevnad fanns.

Det första året sprang vi, trots detta positiva besked, hos neurologen, men snart konstaterades det att han växer och utvecklas normalt och neurologbesöken avslutades.

Idag fyller lillgrabben 3 år, och är full av liv och energi. Dagar som dessa stannar man upp, och känner en otrolig tacksamhet över att detta underbara verk finns hos oss. Grattis min allra bästa lilla Mathéo. ❤

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s