Sonen som tappat öronen

Tre-års trots IN THA HOUSE.

Försöker minnas hur dottern var som tre åring. Om hon trotsade mycket, och hur långvarigt det var. Om hon också hade denna selektiva hörsel som sonen har för tillfället, och om alla växlarna förutom turboväxeln för henne också gått sönder. Svaga minnesbilder kommer smygande fram, och jag kan exempelvis ana flera kamper i bland annat påklädning av de härliga vinterkläderna tidiga arbetsmornar. Mycket svett och många tårar. Så svaret är antagligen ja, hon har också haft ordentlig trots vid 3-års åldern.

Sonen är åtminstone riktigt öronlös för tillfället, och gör allting han inte får göra. Och det värsta är att han skrattar och tycker att allt är roligt, hur mycket man än försöker neka eller förklara. Han far omkring som en huvudlös höna.
Speciellt vid läggdags är han helt out of order, han går högt och lågt innan han kan lugna ner sig.
Från att ha haft en liten lugn och lydig kille som (innan han gick) satt snällt stilla där man placerade honom till att plötsligt få en virvelvind som inte hör på vad man säger är ganska utmanande.

Vid stort (eller nytt) sällskap är han däremot extremt blyg, och gör ogärna något utan att mamma eller pappa är bredvid honom. Men då han väl mjuknat och blivit varm i kläderna så är det full fräs igen. Men detta vänjande i stor skara kan ibland ta flera dagar för honom om det så vill sig.
Men han blir bättre på det.

Han är ju en så supersöt kille som är snäll och omtänksam, men denna ”olydiga” sida av honom hoppas jag är fort övergående. Hoppas speciellt att öronen snart växer tillbaka på honom. 😉

P.S. Denna mysiga kille fyller dessutom år nästa vecka. 😉

Annonser

2 reaktioner på ”Sonen som tappat öronen

  1. Känner så igen det där. Vi har tre årst trots på intågande. Och min kär lilla gulliga som har fått för sig att svara BA!(hans påhittade ord för va) på allting och samtidigt totalt ignorer allt och alla. Vi räknar till minst 10 000.
    Styrke kram till er!

    1. Haha, ena av våra barn sa också förut BAH? Tror det var pojken. Man får bara hoppas att den här trotsperioden går kvickt över, för annars blir det nog att räkna mycket och långt i detta hus…
      Styrkekramar till er med! Nog överlever vi detta 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s