Gapande skåp

Då skåpen gapar tomma men man ändå måste trolla ihop nån sorts mat är det ”ta vad du har”-taktiken som gäller.
Idag rådde denna taktik hemma hos oss till lunch. Slutresultatet blev pasta med en sås som kanske lite liknar chili sin carne. Hur jag gjorde får du läsa om här. (Inga kokböcker har använts, allt är från mitt huvud 😉 )

Till såsen behöver man:

-en burk champinjoner
– en lök
– 2 vitlöksklyftor
– sojakross
– en burk krossade tomater
– en burk krossade tomater med chilismak
– lite vatten
– örtsalt enligt smak (som jag gjort själv, havssalt smaksatt med timjan och rosmarin)
– tre ostars matlagningsgrädde
-en burk svarta bönor

Jag började med att fräsa lök, vitlök och champinjoner. Därefter tillsatte jag tomatkross och sojakross, och lite vatten. Saltet kan man tillsätta också i detta skede. Detta får puttra på i ca 10 minuter så att sojakrosset blir mjukt.
Därefter tillsätts matlagningsgrädden enligt smak. Bönorna tillsätts i slutskede så de bara hinner bli varma, de ska inte koka länge för då blir de mjöliga och går sönder.
Smaka av och tillsätt av saltet om det ännu behövs.

Denna sås kan serveras med t.ex. snurrpasta tricolore och en fräsch sallad. Man kan med fördel lägga lite riven ost på om man vill.

Barnen älskade denna mat, och de åt 2 portioner var. Så alla gånger behöver det inte vara så svårt. 🙂

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Gapande skåp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s