Ensamma Mamman

Sambon är på arbetsresa och kommer hem först imorgon så det var jag som skulle hämta barnen från dagis idag. Stack in en sväng till en bokhandel i centrum som skall stänga och har slutförsäljning, i hopp om att fynda någon bok. Ut från bokhandeln kom jag med dessa för en ganska billig peng:

Nu är frågan den, vilken ska jag börja läsa? Tror det får bli McCarthys Vägen. Har hört att filmen The Road åtminstone är bra, så är lite nyfiken på den faktiskt. Har inte sett filmen, så innan jag ser den vill jag gärna hinna läsa boken.

Promenaden från dagis med barnen var minst sagt intressant. Där släpade en snorig Morsa benen efter sig, skuffande på en glad och nöjd Lillkille i kärran, och efter kom en tjurig grinig arg bångstyrig Tjej med käpp i handen hon gång på gång stannade och ritade med i snön. Ner från himlen kom det något som mer liknade regn än snö, och Morsan började frysa mer och mer och började känna sig riktigt eländig och ville bara hem in i värmen så fort som möjligt. Men så enkelt är det ju såklart inte med en trotsig 4-åring. Efter några utbrott, flera gångers strejk och protester från Tjejen fick Morsan äntligen med den bångstyriga Ungen.

Väl hemma var det frid och fröjd, Morsan fick göra mat i fred, barnen åt vackert vid matbordet och stökade bara lite till i vardagsrummet( Läs: alla soffdynor på golvet till en koja, men barn måste ju få leka 😉 ). Morsan fick till och med barnen i säng utan större bestyr. Tjejen somnade redan för kl . 20.00 och Lillkillen vid 20.30. Så Mor sjunger Halleluja och är nöjd, men snorig, och har slängt upp fötterna i soffan och tänker nu sjunka ner i Vägens värld.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s