Lustig läkarmottagning

Jag var idag till en läkarmottagning för jag behövde ett läkarintyg. Har en gång för länge sedan varit på samma mottagning, med samma läkare, men har bara glömt bort det. Då jag kom in i vänterummet började minnet sakta komma tillbaka. Jag började minnas läkaren som mumlade i skägget och som man hade svårt att förstå.

Plötsligt öppnas en dörr, och där står den lustiga läkaren. Först får jag fylla i en blankett om hur mycket och ofta jag dricker, om jag har minnesstörningar, balanssvårigheter och ifall jag äter nån sorts medicin. Efter att jag fyllt i alla uppgifter får jag gå in till mottagningen.

Varje gång läkaren säger något åt mig, måste jag spänna öronen extra mycket för att uppfatta vad han säger. Jag förstår att han vill se ett ID. Därefter mäter han blodtrycket på mig (som för övrigt var bra, thank you very much), och sen lyssnar han på min andning och troligen även hjärtat. Jo jo, allting ser bra ut.

Sen är det dags för syntestet. Hah, likadant syntest man gick igenom med skolhälsovårdaren då jag i skolan. Vilket håll är ”E” svängt.. Men synen däremot var inte den samma som för 10 år sedan. Jag fick verkligen gissa mig fram om E:t var vänt uppåt, till höger, neråt eller till vänster. Så dåligt har jag nog aldrig sett förr. Men tydligen gissade jag bra (eller så var kriteriet inte så högt) eftersom jag fick godkända papper och bara kommentaren att vänster öga ser lite bättre än det högra. Men det gör inget, till detta ändamål är det ok.

Därefter direktbetalning till läkaren med sitt kassaskrin på bordet, och så tack och hej och trevlig fortsättning på året. Hah, inga mottagningssköterskor här inte, läkaren sköter rubbet.

Nå, läkaren är nöjd med sin 30 € och jag för mitt läkarintyg. Så vad mer behövs?

Annonser

2 reaktioner på ”Lustig läkarmottagning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s