Nygamla rutinen tillbaka

Sonens läkare ringde på fredagen för att kolla upp hur sonen mått nu över sommaren. Killen blev i våras ordinerad regelbunden astma-medicin efter att ha ett flertal gånger i samband med förkylning haft tungt att andas och vi ganska ofta (av läkares ordination förstås) varit tvungna att ge ventoline åt honom. Efter att han ca 3 månader fått regelbundet astma-medicinering togs en paus över sommaren eftersom det inte är så mkt virus på gång då. Man misstänker alltså infektionsastma.

Under hösten har sonen fler gånger varit förkyld på kort tid, med svår hosta och tung andning. Detta gjorde att läkaren nu tyckte att det var på sin plats att lägga in astmamedicinen igen. Receptet kom igår på posten, så nu är det dags igen att få denna rutin i vår vardag.

Mathéo har ju hunnit bli äldre sen i våras, och kanske (med god tur) mognat så pass mycket att han lättare kan anpassa sig till att andas i hans babyhaler. Men det återstår att se då vi väl börjar.

Skall bli intressant att se om man konkret kan märka förändringar på honom efter att han fått denna medicinering igen. I våras märkte t.ex. personalen på dagis direkt en förändring i hans mående, han var piggare och orkade mer.

Största utmaningen tror jag ändå ligger hos oss föräldrar att göra denna omställning, och få denna rutin i våra liv igen. Man ska ha tid att på morgonen ge medicinen åt honom, hos oss är tidtabellen på morgonen väldigt stram. Man ska komma ihåg att ta babyhalern med då man åker någonstans övernatten. Men nog ska vi väl klara det hela. Huvudsaken att vår lilla knodd har det bra.

(bilden googlad)

Annonser

2 reaktioner på ”Nygamla rutinen tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s