Med yllesockorna på fötterna

Brrr, kallt ute trots att solen skiner. Eller vad vet jag, har inte varit ute ännu idag, men om det är lika kallt ute som inne får man nog lägga en hel del kläder på sig. Vi hade 17 grader i köket idag morse. Detta tyder på att vi borde börja höja värmen så småningom?

Har varit lite försiktig med att höja värmen (vi har oljevärme, tyvärr) eftersom oljepannan automatiskt justerar värmeflödet enligt utetemperaturen. Vilket i sig låter väldigt smart, men som i praktiken inte är det. Eller jovisst funkar det, men systemet är inte lika snabbt som temperaturen ute kan skifta. Om det på natten är riktigt kallt börjar ju oljepannan jobba på mer, och innan huset blivit riktigt varmt är det ju nästan morgon. Om det sen på dagen är soligt och varmt hinner ju inte värmen bromsas i tid, utan det blir fruktansvärt varmt inne också. Detta är alltså orsaken till att vi inte ännu höjt på värmen.

Men kanske det ändå börjar bli dags då man får ha dubbla sockor på sig och man ändå fryser… Bästa åtgärden skulle ju vara luftvärmepump, eller ännu bättre jordvärme om inte vår oljepanna skulle vara så ny som den är.

Nu känner jag att jag svävar på områden jag inte egentligen har en aning om, men detta är mer ett konstaterande utgående ifrån hur vi har det hemma.Det jag vet iaf är att det är dyrt att ha oljevärme och önskar att vi i något skede kunde fixa luftvärmepump el. dyl. En varaava takka skulle inte vara helt fel. För tillfället har vi ”bara” en kamin. (Som verkligen är bättre än ingenting, klagar inte).

Fick förresten en så här fin orchidé igår, och funderar nu hur jag ska lyckas hålla den vid liv längre än en vecka?!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s