Inspiration

Känner mig trött, men väldigt inspirerad efter Föreningsfestivalen i Åbo under helgen. Under fredagen fick vi lyssna på väldigt duktiga föreläsare (bl.a. Troed Troedson, Josef Kurdman, Jonas Hassen Khemiri), men en inspirerade mig särskilt mycket.

Gonzalo ”Gonzo” J. Reyes föreläste om hur hip hop ökar integration. Han har själv, efter en tung period med bland annat sorg och hopplöshet,  startat en hip hop skola i ett gammalt slakthus i Göteborg som idag heter Hip hop Akademien. Där hjälper han barn och ungdomar med främst utländsk bakgrund (t.ex. invandrare) att finna sig till rätta i livet, ger ungdomarna en chans att få uttrycka sig och finna sin identitet via hiphop-kulturen.

Det härligaste av allting är ju hur han, utan facit och lärobok i hand, har förmåga att bara på känsla nå dessa ungdomar då de behöver som mest hjälp.  Man får en känsla av att viktigpettrar med höga utbildningar kunde sätta sin lärobok en stund på hyllan, och bara iaktta och lära sig av honom hur man skapar integration.

Den som vill veta mer om hip hop akademien måste kolla: www.hiphopakademien.se .

Gonzos föreläsning fick min  inspirationsmotorn att starta, och med hans story visade han verkligen att ingenting är omöjligt. Och det känns skönt. Det är fint att få ta del (i detta fall i form av föreläsning) av sådana personers erfarenheter.

Idag var föreningsmässan på turen på Universitetsgatan i Åbo. Hade hela min familj med, medan jag stod i ett tält och representerade och marknadesförde min arbetsplats och dess kommande evenemang. Medan, hade familjen fullt upp med att samla olika färgers ballonger från de andra utställningstälten. Då ett ballonghav kom farande genom gågatan visste man att det var min familj som var på antågande. Nu har vi 5st gasballonger i alla de färger uppe i kökstaket, 2st vanliga ballonger på vardagsrumsgolvet och en ballong smet iväg på flygtur längs med gatorna i Åbo.

Barnen diggade till livemusik, och dottern skötte om att agera fanclub /groupie åt sista bandet. Fotograferna tog bilder av vår dansande son och vår lilla groupie som satt längst framme uppe på en låda vid scenen och beundrade Daisy Jack `s spelning från början till slut. En fotograf tillfrågade oss ifall han fick lägga upp ett foto på dottern på hemsidan.

Två fina dagar bakom, ännu en dag av veckoslutet kvar. Härligt.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s